EYLÜL'DE ANKARA BASININDA KONUŞULANLAR

Medya Takip Merkezi (MTM)'nin Eylül ayını kapsayan araştırması, Ankara basınında öne çıkan konu, olay ve kişileri ortaya koydu. Buna göre, bir zamanlar siyasetçilerin, yazarların, şairlerin ve sinemacıların kaldığı Ulucanlar Cezaevi'nin müze ve kültür evi

Sağlık 9.10.2013 07:38:17 0
EYLÜL

Medya Takip Merkezi (MTM)’nin Eylül ayını kapsayan araştırması, Ankara basınında öne çıkan konu, olay ve kişileri ortaya koydu. Buna göre, bir zamanlar siyasetçilerin, yazarların, şairlerin ve sinemacıların kaldığı Ulucanlar Cezaevi’nin müze ve kültür evi olarak yeniden açılması ve Mamak Belediyesinin kamu spotu reklam filmine ev sahipliği yapması, basında öne çıkan konular oldular. Ay boyunca en çok konuşulan isim Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar olurken, yerel basın ilçe belediyeleri arasında ise en çok Yenimahalle Belediyesi’nden söz edildi. 

Ulucanlar Cezaevi Müzesi açıldı

1925 yılında İçişleri Bakanlığı`nca "Umumi Hapishane" olarak inşa edilen ve 2006 yılında kapatılan cezaevi, 2009 yılında Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek müze ve kültür sanat merkezine dönüştürüldü. Müzenin resmi açılışı, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin ev sahipliğinde gerçekleşirken, açılışa TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay katıldılar.

 

Mamak Belediyesi, Kamu Spotu filmlerine ev sahipliği yapıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yaptırılan ve konusu iş güvenliği olan 6 kamu spotu filminin çekimlerine, Kırım Sudak Kardeşlik Parkı’nda başladı. 3 adeti tamamlanan reklam filminde toplumu ilgilendiren olay ve gelişmelere yer verildi. Çekimler esnasında set ekibini ziyaret eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül set ekibiyle yakından ilgilenirken, çekimler hakkında bilgi aldı.

 

Fethi Yaşar en çok konuşulan isim oldu

 

Medya Takip Merkezi’nin Ankara gündemi araştırmasına göre, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara basınının en çok yer verdiği isim oldu. Başkan Vekili Müslüm Ertekin ve meclis üyeleriyle birlikte yaptığı esnaf ziyaretleri ile adından söz ettiren Yaşar, Ankara basınında 598 haber ve yazıya konu edildi.

 

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, araştırmada Ankara yerel gazetelerinde en çok konuşulan diğer isim oldu. Toplamda 489 haber ve yazıda yer alan Tanık’ı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı

takip ettiler.

 

AYIN EN ÇOK KONUŞULAN İSİMLERİ

No

Kişi

Adet

1

Fethi Yaşar

598

2

Bülent Tanık

489

3

Melih Gökçek

436

4

Mesut Akgül

396

5

Yakup Odabaşı

294

6

Mustafa Ak

285

7

Veysel Tiryaki

263

8

Mehmet Yiğiner

230

9

Alaaddin Yüksel

202

10

Mustafa Tuna

188

 

 

Ankara basını Yenimahalle Belediyesi’ni konuştu…

 

MTM’nin aynı medya araştırmasına göre, Ankara yerel basınında en fazla yer alan ilçe belediyesi Yenimahalle Belediyesi oldu. Belediye, sonbaharın gelmesi ile gerçekleştirdiği sağlık taramaları projeleri ile gündeme gelirken, ay boyunca toplamda 914 haber ve yazı ile ilk sırada yer aldı.

 

Ankara yerel basınında en fazla yer alan diğer yerel yönetim Çankaya Belediyesi oldu. Belediye, yeni eğitim yılı için çocuk merkezi ve gündüz bakımevlerinde onarım, yenileme gibi çalışmaların tamamlanması ile adından söz ettirirken,  Bala merkez Cami çevresinde, yenileme çalışmalarına da destek verdi. Çankaya Belediyesi, ay boyunca 800 haber ve yazı ile Ankara yerel basınına konu oldu.

 

Aynı araştırmaya göre, Mamak Belediyesi Eylül ayı genelinde Ankara basınında sıkça yer bulan bir diğer yerel yönetim oldu. Yeni öğretim yılında 2 bin adet okul çantalarını ihtiyaç sahibi ilk ve ortaöğretim öğrencilerine dağıtmasıyla gündeme gelen belediye, toplamda 539 haber ve yazıya konu edildi.

 

Araştırmada öne çıkan diğer yerel yönetimler ise sırasıyla, Keçiören Belediyesi ve Altındağ Belediyesi oldular.

ANKARA BASININ EN ÇOK YER VERDİĞİ YEREL YÖNETİMLER

 
 

No

Kişi

Adet

 

1

Yenimahalle Belediyesi

914

 

2

Çankaya Belediyesi

800

 

3

Mamak Belediyesi

539

 

4

Keçiören Belediyesi

415

 

5

Altındağ Belediyesi

401

 

6

Sincan Belediyesi

248

 

7

Etimesgut Belediyesi

204

 

8

Çubuk Belediyesi

171

 

9

Gölbaşı Belediyesi

168

 

10

Pursaklar Belediyesi

158

 

 

*Veriler, MTM Medya Takip Merkezi`nin Eylül 2013 döneminde, Ankara’da takip ettiği yerel yayınlarda yapılan haber takibi sonuçlarından derlenmiştir.

 

MTM VERİLERİYLE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ:

  • Pursaklar Belediyesi tarafından organize edilen yağlı güreşler, Pursaklar Şehir Stadyumu’nda yapıldı.
  • 17. Uluslar arası Tarım ve Tarım Teknolojileri (ARGOTEC), fuarı Ankara’da açıldı.
  • 26. Ahilik Haftası 23-28 Eylül tarihleri arasında düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
  • Keçiören Belediyesi, bütün veri altyapısını, doğal veya insana bağlı gerçekleşebilecek afetler karşısında korumaya almak adına, Felaket Kurtarma Merkezi’ni oluşturdu.
  • Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından, Kızılay Metro İstasyonu Sanat Galerisi`nde Ankara İtfaiyesi`nin çalışmalarını anlatan sergi açıldı.
  • 17. Uluslararası Tarım ve Tarım Teknolojileri ARGOTECH Fuarı, Tarım Bakanı Eker ile Anakara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’in katıldığı törenle açıldı.
  • Ankara Sanayi Odası (ASO) ile ABD Teksas Eyaleti Fort Bend Bölgesi Ticaret Odası arasında işbirliği anlaşması imzalandı.
  • Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Bâlâ`nın Abazlı Köyünde düzenlenen 1. Hasat ve Kültür Festivaline katıldı.

 



25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10535,87%2,09
  • DOLAR

    32,28% 0,02
  • EURO

    35,02% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2473,55% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3962,61% 0,35